IMG_7046

disse stoftyper skal du kigge efter i genbrug

Vi elsker at tage på genbrugs-shoppetur landet rundt. Der findes så meget guld, og i særdeleshed stof, du kan bruge til at sy din nye kreation. Og hvis ikke du har lyst til at købe nyt stof til dit projekt, så er genbrugen et oplagt sted at starte. Som nybegynder kan det dog være svært at vide, hvor man skal starte, og hvad der kan være smart at kigge efter. Derfor har vi samlet vores bedste tips til dig her. Så ved du lige nøjagtigt, hvilke typer af genbrugsstof der er gode til syprojekter, og hvilke eventuelle fælder, du skal være opmærksom på inden du køber stoffet. God læsning og god genbrugsjagt. 

 

Gardiner

Støder du på gardiner i din genbrug, er du ret heldig. Her kan du få meget stof for få penge. Ofte er der også mange forskellige flotte mønstre og kvaliteter. Her vil du derfor sandsynligvis have mulighed for at vælge imellem en del, og nemmere finde det du lige leder efter. 

 

Sengetøj

Her skal du være en smule varsom. Ofte er sengetøj i genbrugsbutikkerne ret brugt og nulret. Derudover er det ikke altid, at det giver et pænt fald, da sengetøj ofte er vævet bomuld. 

Denne type stof er bedst til bluser, hvor det er knap så vigtigt med faldet. 

 

Duge

Her gælder samme forholdsregler som ved gardiner. Du kan måske være heldig at finde nogen, der har fine blondekanter. Disse kan bruges som kanten på din kjole, bluse eller ærme. 

 

Tørklæder

Du kan være heldig at finde nogle tørklæder, der er store nok. Eventuelt kan du bruge flere forskellige tørklæder, og sy det sammen til en bluse uden ærmer. Er du nybegynder skal du være opmærksom på, at de kan være en smule svære at sy i. 

 

Skjorter 

Som ved tørklæder, gælder samme ved skjorter. Du kan være heldig at finde nogen, der er store nok, og måske sætte flere forskellige sammen til en bluse uden ærmer. Det er denne type stof især godt til bluser. 

  

Reststof 

Efterhånden begynder flere og flere genbrugsbutikker også at have metervarer. Altså noget stof, hvor der er brugt noget af, og der nu er et stykke tilbage. Her skal du ikke tænke så meget på pletter.

 

 

Har du fundet dit mønster til det stof du har købt? Du kan finde alle mønstre her, eller designe det i vores mønsterdesigner her.

 

Følg med her på Puff and Pencil JOURNAL, hvor vi løbende kommer med tips til køb af genbrugsstof og andre syrelaterede emner.

 

puffandpencil
PUFF AND PENCIL laver symønstre uden indforstået sy-lingo, og med visuelle manualer og video guides. Prøv vores Kjoledesigner, hvor du selv sammensætter din kjole og får mønsteret tilsendt.
puffandpencil
PUFF AND PENCIL laver symønstre uden indforstået sy-lingo, og med visuelle manualer og video guides. Prøv vores Kjoledesigner, hvor du selv sammensætter din kjole og får mønsteret tilsendt.

FÅ NYHEDER OG RABATTER DIREKTE I INBOXEN

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og FÅ RABAT, NÅR VI LAUNCHER NYE MØNSTRE