71021A67-DA3C-4DB4-AD33-43981F0B1158

4 ting du skal være opmærksom på, når du køber stof i genbrug

  1.     Pletter/fejl

Det er vigtigt at se om der er pletter eller misfarvninger på stoffet. Og hvis der er, så læg mærke til om de sidder steder, hvor det er muligt at klippe udenom. Det ville være ærgerligt at opdage en kæmpe plet på din nye kjole, efter du har syet den… 

 

  1.     Kvalitet /sammensætning

Ofte står der ikke, hvad stoffet er lavet af, når du køber det som genbrug. I stedet må du føle dig frem. Hvis du er nybegynder og ikke helt ved, hvad du skal føle dig frem efter, så prøv at tænke over disse ting: Virker det syntetisk? Bliver det rart at have på for huden? Er der stræk i? Krøller det? 

 

  1.     Stoffets fald 

Inden du køber dit stof i genbrug, er det en god idé at have tænkt over, hvad du skal sy. Stoffets fald betyder nemlig meget for eksempelvis kjoler, men knap så meget for en bluse. 

Stift stof, såsom meget vævet bomuld, har ikke så pænt et fald til kjoler. Derfor er det ikke altid så pænt at sy kjoler af fx sengetøj. Dette kan du læse mere om *her*. 

Tip: Hold stoffet op i trådretningen. På den måde kan du se hvordan det falder. 

 

  1.     Trådretning

Det er dog ikke altid lige let at finde trådretningen på brugt stof, da der typisk ikke er en ægkant at kigge efter. Ægkanten er den kant, der er fra fabrikken. I stedet kan du prøve at trække i stoffet, og den vinkel der er mindst stræk i, er trådretningen. 

Vi anbefaler, at du lige bruger et øjeblik på dette, da det er et vigtigt step til at få det rigtige fald. Du kan se vores IGTV her om at klippe stoffet for en mere dybdegående forklaring. 

 

Vi håber, at du føler dig lidt bedre klædt på til at købe stof i genbrugsbutikker efter at have læst denne lille guide. 
Husk at du altid kan skrive til os på Instagram, hvis du er i tvivl.

 

puffandpencil
PUFF AND PENCIL laver symønstre uden indforstået sy-lingo, og med visuelle manualer og video guides. Prøv vores Kjoledesigner, hvor du selv sammensætter din kjole og får mønsteret tilsendt.
puffandpencil
PUFF AND PENCIL laver symønstre uden indforstået sy-lingo, og med visuelle manualer og video guides. Prøv vores Kjoledesigner, hvor du selv sammensætter din kjole og får mønsteret tilsendt.

FÅ NYHEDER OG RABATTER DIREKTE I INBOXEN

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og FÅ RABAT, NÅR VI LAUNCHER NYE MØNSTRE